TAALCHEQUES VAN ACTIRIS – voor gratis taallessen

Actiris, de werkgelegenheidsdienst van Brussel, verstrekt talencheques die u toelaten gratis een private taalcursus te volgen van 40 uur (indien u net een nieuwe job bent begonnen en de aanvraag hebt gedaan toen u nog werkzoekende was).

The English Academy was de eerste school waarmee ACTIRIS samenwerkte. Er zijn ondertussen andere talenscholen die deze cheques mogen aanvaarden maar the English Academy werd door ACTIRIS zelf uitgekozen voor de taallessen voor hun eigen pesoneel. Dat is zeker een referentie die het vermelden waard is.

"Dankzij de dynamische leermethode en de ervaring van
 de trainers zijn talrijke agenten van ACTIRIS erin
geslaagd hun kennis van het Engels, het Nederlands
en het Frans te verbeteren. Daarom duurt onze samen-
werking met the ENGLISH ACADEMY al acht jaar."
Karin PENNICK – training departement van ACTIRISIndien u momenteel nog werkloos bent, kunt u de TAALHOEK van ACTIRIS contacteren op het nummer 02/505 11 97 om na te gaan of u in aanmerking komt voor deze gratis lessen.

Zodra u een taalcheque hebt, kunt u ons bellen op 02/734 80 73 voor een afspraak zodat we het programma en de uurrooster van uw gratis cursus samen kunnen bespreken.

Hieronder vindt u meer informatie over de taalchèques ‘job'.

De Taalcheque – Job
De taalcheques van ACTIRIS voeren je sneller naar een job

Wat is een taalcheque - job?

De taalcheque - job is een taalcheque op maat van werkzoekenden waarvan de beperkte talenkennis van het Frans, Nederlands, Engels of Duits een mogelijke aanwerving kan bemoeilijken.
Met deze taalcheque – job kan je gratis 40 uur taallessen volgen na de ondertekening van je arbeidsovereenkomst of nadat je met een activiteit als zelfstandige bent begonnen.

Wie kan genieten van een taalcheque - job?

Om te kunnen genieten van een taalcheque - job moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • je bent bij ACTIRIS ingeschreven als werk-zoekende en
  • je beheerst op zijn minst één van de twee talen van het Brussels Gewest en
  • je legt een taaltest af in een van ons agent-schappen VOOR de ondertekening van je arbeidsovereenkomst of de start van je activiteit als zelfstandige
  • je woont in één van de 19 gemeenten van het Brussels Gewest of je toekomstige werkgever is gevestigd in het Brussels Gewest OF je woont in Brussel en je wordt zelfstandige in hoofdberoep

Wat zijn de voordelen?

De taalcheque - job wordt voor 100% gefinancierd door ACTIRIS.
Deze maatregel is eveneens cumuleerbaar met andere ACTIRIS -cheques, zoals de taalcheque beroepsproject voor 20 uur.
Je kan hierdoor je taalniveau snel en doeltreffend perfectioneren en dit volledig op maat, om beter te beantwoorden aan het profiel dat je toekomstige werkgever zoekt of het werk dat je zal uitoefenen.

Welke taalopleidingen?

In functie van het resultaat van je taaltest, heb je recht op 40 uren individuele opleiding in het Frans, Nederlands, Engels of Duits bij de ENGLISH ACADEMY of een van de andere opleidingspartners van ACTIRIS. Deze privétaalles zal zich toespitsen op de uit te oefenen functie.

Wat is de te volgen procedure?

Je voldoet aan de voorwaarden?
VOOR de ondertekening van je arbeidsovereenkomst of de start van je activiteit als zelfstandige , maak je een afspraak bij de Taalhoek van een van onze agentschappen om een taaltest af te leggen.
Je krijgt een "waardebon” voor privétaalles, afhankelijk van het resultaat van je test.
NA de ondertekening van je arbeidsovereenkomst of de start van je activiteit als zelfstandige, krijg je je taalcheque – job in ruil voor de ingevulde "waardebon” samen met een kopie van je ondertekende arbeidsovereenkomst of een bewijs van je zelfstandigenstatuut (je inschrijvingsnummer bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen). De opleiding moet binnen de 60 dagen beginnen en beëindigd worden binnen de 6 maanden die volgen op de aanwerving of het bekomen van het zelfstandigenstatuut in hoofdberoep.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Pas nadat je een arbeidsovereenkomst hebt ondertekend of je als zelfstandige bent gestart, kan je je "waardebon” omruilen voor twee taalchèques – job, voor 20 lesuren elk.
Je arbeidsovereenkomst moet van onbepaalde duur zijn of van bepaalde duur van minstens 6 maanden, en je moet minstens halftijds werken.
Indien je als zelfstandige werkt, moet dit zijn in hoofdberoep.

Waar kan je meer informatie krijgen?

Neem contact op met je tewerkstellingsconsulent bij ACTIRIS.

Wat de taalcheque-cursisten van de English Academy ervan denken:

   
"Elke aspect van deze opleiding was uitstekend. ACTIRIS liet ons tussen veel verschillende scholen kiezen en ik ben zeer blij dat ik deze school heb gekozen om mijn kennis van het Engels te verbeteren. Ik heb veel vooruitgang geboekt en ik kan the English Academy dan ook aan iedereen aanbevelen.”

Eric Zola

"Ik heb intensieve lessen Nederlands gevolgd in het kader van de taalchèques van ACTIRIS. De school verraste me met een cursus van buitengewone kwaliteit. De docenten zijn zeer bekwaam en het kader was heel aangenaam.”

César Colut

Deze lessen waren zeer leuk en constructief. De leraar stimuleerde me om mezelf te overtreffen en de lessen voldeden dan ook zeker aan mijn verwachtingen. Ik ben echt in de wolken!”

 

Emilie Devillet

"Ik ben erg blij te kunnen zeggen dat ik werk heb gekregen bij de Financial Times in Londen! De lessen Engels bij de English Academy waren uitstekend. Bedankt voor de kwaliteit van deze training die beslissend was om die job te krijgen. Bijzondere dank aan mijn leraar David die mijn behoeften begreep en me een cursus op maat heeft gegeven.”

Moustapha E. Q.

"De goede opvolging door de docenten, de interessante en gevarieerde lessen, de organisatie en de manier waarop we werden ontvangen: alles was perfect! Het stimuleerde mijn verlangen om meer te weten over de Nederlandse taal."

Valérie Wouters

"Deze school werd me aanbevolen door mijn werkgelegenheidsagent en ik moet zeggen dat ik niet ben teleurgesteld. Ik hield van de kwaliteit van de lessen die aan mijn behoeften beantwoordden, het kleine aantal cursisten dat een actieve deelname mogelijk maakte en de ontspannen sfeer van deze school, die op een menselijke schaal functioneert.”

Thomas Léonard

"Ik heb met mijn taalcheque job een uitstekende private taalcursus op maat gevolgd. Na de bespreking van mijn wensen en mijn behoeften, hebben we samen de inhoud en de aanpak uitgestippeld. Op deze wijze werd mijn cursus aangepast aan mijn niveau en mijn professionele vereisten.”

Bea Lambrecht

"De English Academy werd me terecht aanbevolen bij Actiris. Mijn cursus Nederlands was in elk opzicht fantastisch en iedereen was erg gastvrij. Op het einde had ik zo veel vooruitgang gemaakt dat ik bij jobbureaus en werkgevers mijn interviews volledig in het Nederlands kon afleggen! Hartelijk dank voor de service van uw top-organisatie.”

Paulo Nunes de Moura.

Hebt u reeds uw taalcheque(s)? Bel ons dan zodat u zo snel mogelijk kunt beginnen met het verbeteren van uw talenkennis: 02/734 80 73.

over onze school
Onze directeur aan het woord
Voor werkgevers en HR managers
referenties en getuigenissen
bekijk onze lessen
gratis en nuttig
taalcheques Actiris
info over subsidies
gratis optie e-learning
interessante links
test uw niveau Engels, Frans, Nederlands
gratis woordenboek Engels
Cambridge Dictionaries Online
officiële certificaten Engels als vreemde taal